Učenici Mlekarske škole iz Pirota osvojili vredno priznanje na ovogodišnjem TF Fest-u u Plovdivu.

27.04.2024. 11:27

„Sunce“ Mlekarske škole osvetlilo Plovdiv

U periodu od 24-26.4.2024. godine u Plovdivu u Bugarskoj učenici Mlekarske škole sa domom učenika “Dr Obren Pejić” učestvovali su na 27. po redu Međunarodnom festivalu učeničkih virtuelnih kompanija, „TF Fest 2024“. U konkurenciji preko sto virtuelnih kompanija iz osam zemalja Evrope učenici Mlekarske škole iz Pirota osvojili su specijalno priznanje za najaktivniju inostranu kompaniju na ovogodišnjem takmičenju.
Učenici Mlekarske škole predstavili su se dve virtuelne preduzetničke kompanije: Rehabilitacioni centar “Sunce” i pekara „Tradicija“. Timove su činili učenici drugog i trećeg razreda obrazovnih profila veterinarski tehničar Jovana Tričković, Lana Manić, Luka Jovanović, i pekar: Isidora Mijić i Bojana Radev. Pod budnim okom mentora Saše Rangelova i Radosava Pejčića učenici su demonstrirali preduzetničke veštine, družili se sa vršnjacima i razmenjivali znanja i iskustva. Mladi preduzetnici pokazali su zavidan nivo znanja i kreativnosti iz ove oblasti i dostojno su prezentovali svoju školu i svoj grad.
Mentor Saša Rangelov za ovu priliku kaže: “Iskreno, nismo očekivali da ćemo osvojiti neku od nagrada, budući da našu firmu čine učenici drugog razreda koji se kroz program školovanja još nisu upoznali sa predmetom Preduzetništvo. To ovoj nagradi daje još više na značaju. Svako priznanje dolazi posle puno uloženog truda i rada. Radili smo vredno, pripremali se dugo, i vraćamo se kući sa peharom. Nakon prošlogodišnje nagrade za najbolju inostranu kompaniju, možemo reći da nastavljamo kontinuitet osvajanja priznanja, što nas još više obavezuje za naredna takmičenja. Najveća nagrada za sve nas su dečiji osmesi i druženje sa vršnjacima iz raznih evropskih zemalja.“

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu