Dvanaest odličja za pirotske džudiste na “Kupu Cara Konstantina” u Nišu.

19.05.2024. 16:24

Пиротски џудисти освојили су дванаест медаља на међународном турниру „Куп Цара Константина” који је данас одржан у Нишу. На турниру је наступило седамнаесторо џудиста клуба “Ипон 010” у категоријама полетарци и млађи и старији дечаци и девојчице. Екипу су предводили тренери Марко Ценић и Данило Драшковић, а биланс медаља је следећи – две златне, пет сребрних и пет бронзаних. Миа Николић и Костадин Костић освојили су златне медаље, Маша Крстић, Теодора Петровић, Никола Ђуров, Петар Поповић и Лука Голубовић сребрне, а Маша Потић, Милица Сандић, Сара и Сташа Ракић и Вук Тошић бронзане медаље.
“Задовољан сам успехом наших џудиста и поносан због чињенице да смо освојили једну медаљу више у односу на прошлу годину. Битно је да смо наставили са добрим резултатима на великим такмичењима, упркос чињеници да је неколико такмичара болесно, односно повређено. У генералном пласману освојили смо треће место, одмах иза Црвене звезде и Ниша, што је у овом тренутку и околностима, сјајан успех. У својим категоријама, овога пута, бриљирали су Костадин Костић и Миа Николић. Изгледа да им је јучерашњи наступ на Првенству државе донео додатну мотивацију, па су потпуно заборавили на умор”, рекао је Данило Драшковић, тренер Џудо клуба “Ипон 010″, непосредно по завршетку „Купа Цара Константина” .
“И даље смо у режиму интензивних тренинга, јер нас у наредних месец и по дана очекује неколико првенстава и великих међународних турнира у Србији, Македонији, Бугарској, Грчкој и Мађарској. 29. маја наши најбољи џудисти натупиће на Школској Олимпијади Србије у Новом Саду. Биће веома напорно, али надам се да ћемо ову полусезону успешно привести крају и да ћемо у Пирот донети медаље и пехаре са свих такмичења”, најавио је тренер Драшковић
На “Купу Цара Константина”, који је данас одржан у Нишу у организацији Џудо савеза централне Србије учествовало је више од 300 џудиста из 35 клубова из четири европске земље.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu