VEČE POEZIJE I MUZIKE – KAO DA SAM TE SANJAO 11.6.

06.06.2024. 15:55

УТОРАК, 11.06.2024. у 19:30, Сала Народног позоришта Пирот

Вече поезије и музике “КАО ДА САМ ТЕ САЊАО

Установа културе „Вук Стефановић Караџић“ Београд

О ПРЕДСТАВИ

У овој представи кабаретског типа учествују Владан Савић, глумац Позоришта на Теразијама у Београду, и Кристина Савић, солиста истог позоришта, као и маестро Филип Савић, пијаниста. Протагонисти у форми монолога говоре и певају стихове највећих српских и светских песника Константина Симолова, Матије Бећковића, Десанке Максимовић, Жака Превера, Душка Трифуновића, Душка Радовића, Арсена Дедића,  Вите Николића, Божидара Тимотијевића и других великана светске и домаће поезије. Представом доминира живо певање Кристине Савић, која уз оригинално адаптиране аранжмане изводи баладе познате публици. Специфичност ове представе је да се базира на чистој емоцији, која је у модерно време дигитализације, друштвених мрежа и “бомбардовања” информацијама скрајнута у запећак, па публика изненађена буђењем исте, врло брзо утоне у неко заборављено време, време романтике и емоција.

Наравно, обратили смо пажњу да и доза хумора буде пристуна, и на њој инсистирамо. Захваљујући изузетном гласу Кристине Савић и песмама које изводи, на моменте се може осетити права концертна атмосфера. Поред матичне сцене, извођена је и на различитим позорницама у градовима Србије и у иностранству и свуда је наишла на одличан одзив како публике, тако и критике.

Такође, због Тв серије “Игра судбине” у којој тумачимо неке од главних улога и која се свакодневно приказује и позитивним искуствима из представа које смо већ одиграли, наше представе су углавном добро посећене и немамо проблема са попуњеношћу гледалишта.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu