Bronzana medalja za Luku Golubovića na Prvenstvu Srbije.

15.06.2024. 21:12

Лука Голубовић џудиста пиротског клуба „Ипон 010“ освојиo је бронзану медаљу на Првенству Србије за млађе девојчице и дечаке, које је данас 15.6.2024. године одржано у Београду. Лука је наступио у категорији до 30 килограма. На Првенству државе учествовало је троје пиротских џудиста – Лука Голубовић, Сара и Сташа Ракић.
„Бронзана медаља је за мене одличан успех и последица је вишегодишњег напорног рада. Имао сам трему, јер је конкуренција била велика, а ово је мој први наступ на Првенству државе. Тек сам ове године прешао у вишу узрасну категорију и кроз квалификације прошао међу 16 најбољих у држави. Тренутак непажње у полуфиналу, коштаo ме je борбе за златну медаљу, али сам веома задовољан. Много волим џудо, тренирам редовно са млађим братом, а надам се да ће и мој најмлађи брат, када мало порасте, почети да тренира џудо. Од почетка године освојио сам 10 медаља, а прошле године двадесетак“, изјавио је Лука Голубовић, бронзани на првенству Србије за млађе девојчице и дечаке у категорији до 30 килограма.
„То је изузетан успех, не само за Луку, него и за наш клуб „Ипон 010“. Лука је сјајним борбама оправдао улогу једног од фаворита за медаљу. Он је у протекле три године имао одличне резултате и био високо рангиран на листи Џудо савеза Србије у својој категорији до 30 килограма. Медаља сија златним сјајем јер је у жестокој конкуренцији и са повредом лакта Лука успео да се попне на победничко постоље. Млади џудиста је показао оно што ми у клубу одавно знамо, да је велики борац, да константно напредује и усваја нове технике и да никада не одустаје. Он је будућност пиротског спорта и џудоа, јер му је с обзиром на године, ово тек први наступ на Првенству државе. Сигуран сам да ће се о Лукиним успесима тек говорити. Сташа Ракић је преко репасажа освојила одлично седмо место, док Сара Ракић није успела да се пласирамеђу осам најбољих.“, рекао је тренер Џудо клуба „Ипон 010“ Данило Драшковић.
„Лукин успех је успех свих џудиста и тренера, јер је последица стручног и напорног трогодишњег рада. Ово је трећа државна медаља за мање од годину дана и само је питање времена када ће се још неко од џудиста окитити медаљом на Првенству Србије, а ја се надам и медаљама са неког од европских купова. Захваљујућу подршци градске управе Пирота наши најискуснији џудисти ове године почели су да наступају на европским куповима. Тако стичемо драгоцена искуства на такмичењима светског ранга и на достојан начин представљамо свој град и Србију“, закључио је Данило Драшковић, тренер Џудо клуба „Ипон 010“.
На Првенству Србије за млађе девојчице и дечаке, које је данас одржано у Београду наступило је више од 200 џудиста из 65 клубoва из целе Србије .

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu