Srednja stručna škola: Kroz Erazmus+ projekte do povećanja kvaliteta stručnog i dualnog obrazovanja.

24.06.2024. 13:05

Средња стручна школа учествује у још једном Еразмус+ пројекту, а у питању је пројекат малих партнерстава. Назив пројекта je Заједничко менторство: Боља сарадња ради бољег стручног образовања. Координатор пројекта je Хрватска привредна комора (Хрватска), а партнери на пројекту  Факултет информатике и дигиталних технологија Универзитета у Ријеци (Хрватска), Привредна комора Скопље (Северна Македонија), Средња школа Решица (Румунија).

Циљеви пројекта су унапрeђење и и побољшање сарадње учесника у стручном образовању путем организације семинара, обука и радионица и стварање смерница за бољу сарадњу у стручном образовању са примерима добре праксе,  унапређење имплементације стручног образовања осмишљавањем и стварањем e-мапа везаних за праксу, омугућујући лакше и брже надгледање ученика и заједничку комуникацију између школа, послодаваца, и других актера попут Привредне коморе, унапрђење педагошких вештина инструктора како би се они што боље припремили за подучавање ученика на практичној настави путем е модула.

Ово је још један Еразмус+ пројекат у коме учествује наша школа, и сам пројекат ће трајати до јуна 2025. године, на задовољство наставника стручне праксе и ученика наше школе. Кроз стално усавршавање наставника, учећи на примерима добре праксе из европских земаља, квалитет стручног образовања у Средњој стручној школи је на високом нивоу.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu