Stigao karavan klime “Voda i klimatske promene” u PU “Čika Jova Zmaj” Pirot.

24.06.2024. 23:05Караван за климу је пројекат Француског института у Србији, који су финансиjски подржали ЕУ делегација, УНДП и компаније ЦМА-ЦГМ, а имплементирао центар за промоцију науке.
Пројекат „Караван за климу 3.0 – Мали корак за човека, велики за природу- биодиверзитет и климатске промене у Србији“ је треће издање ове изложбе која представља наставак пројекта.
Наши Еко вртићи, као део породице „Eco school„ Србија, су део овог међународног пројекта који је овог пута фокусиран на тему воде и климатских промена. Овим су обухваћене теме: Планета без текуће воде, Живот без воде, (Не тако) тајни живот једне капљице, Кап која прелива чашу, Поплаве, Како бити паметан по питању воде, Загађење воде, Вода и живи свет.


Деца ће бити у прилици да уз помоћ таблета, који су део поставке, самостално истражују и трагају за одговорима. Погледају краће приче а везане за предходно наведене теме. Заједно са својим васпитачима дођу до много нових и занимљивих сазнања а све са циљем подизања свести о значају воде за човечанство. Уз велику подршку и ангажовање Eco school Србије, директорке Оливере Вуковојац и Еко координатора свих вртића у граду, деца ће у овој поставци уживати наредних дана.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu