Džudisti Pirota osvojili 152 medalje na 24 takmičenja

05.07.2024. 14:41

На 24 такмичења у земљи и иностранству, у овој полу-сезони, односно за протеклих пет месеци,  пиротски џудисти освојили су укупно 152 медаље – 74 бронзаних, 46 сребрних и 32 златне. Екипа млађих девојчица освојила је и 5 пехара на међународним турнирима. Највећи успех остварили су Лука Голубовић и Костадин Костић, који су били бронзани на првенствима Србије у својим категоријама. Софија Јовичић освојила је сребрну медаљу на школској Олимпијади и била пета на Првенству државе за кадете. Миа Николић и Никола Ђуров освојили су бронзана одличја на школским олимпијским играма. Милош Панић је убедљиво први на ранг листи Џудо савеза Србије у категорији старији полетрарци. Он је ове године освојио 10 медаља – 7 златних, једну сребрну и две бронзане.

            “Тек сада се види колико смо у претходне три ипо године сви заједно вредно и напорно радили. Овај сјајан успех резултат је посвећености џудиста, тренера и свих чланова нашег клуба. Све ово не би било могуће без подршке Спортског центра и локалне самоуправе Пирота. Надам се да смо оправдали очекивања и да смо достојно представљали Пирот и Србију на 24 турнира широм региона. Ако узмете у обзир да је у протеклих 5 месеци било 23 викенда то значи да смо буквално сваког викенда имали у просеку више од једног такмичења. 152 медаље су велики резултат који говори о квалитетном и континуираном раду, али и о популарности џудоа. Поново смо напредовали на ранг листи Џудо савеза Србије и веома смо близу нашег циља да будемо међу првих 20 клубова у Србији. Седморо наших такмичара налази се међу првих пет на ранг листи ЏСС у својим категоријама. То су Милош Панић, Костадин Костић, Сташа Ракић, Сара Ракић, Лука Голубовић, Софија Јовичић и  Катарина Нацић. Још десетак џудиста је међу 10 најбољих у Србији. Резултат за понос и поштовање. Успех клуба је и организација првог великог међународног турнира „Победник Пирота“ као и техничка организација Првенства централне Србије за кадете“,  истакао је   Данило Драшковић, тренер Џудо клуба “Ипон 010”, сумирајући резултате из ове полу-сезоне.

„Ове недеље завршавамо све активности, а сезону настављамо 5. августа. Тренинзи  за рекреативце и почетнике су три пута недељно, а за такмичаре 5 до 6 пута недељно. Сви тренинзи су прилагођени узрастима и могућностима џудиста, а имамо три узрасне групе. Тренутно нам због великог броја џудиста недостају термини за тренинге, али се надам да ће проблем бити решен у сарадњи са Спортским центром и градском управом. За други део сезоне планирали смо 18 такмичења. План је амбициозан, али прилично реалан. Наши најискуснији такмичари наступиће на европским куповима и надамо се да освоје прве бодове за светску ранг листу“, закључио је тренер Драшковић.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu