Obeležen Dan Opštine Bela Palanka – 5. jul.

06.07.2024. 11:41

Opština Bela Palanka je obeležila svoj dan 5. jula. Svečana akademija povodom Dana opštine održana je u velikoj sali Ustanove kulture Remezijana. Na ovoj svečanosti prisustvovali su brojni zvaničnici, građani, prijatelji opštine, predstavnici vojske, policije, članovi veća, odbornici u Skupštini opštine i direktori javnih preduzeća i ustanova.

Među zvanicama su bili državni sekretar Ministarstva kulture Miomir Đorđević, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Đorđe Dabić, načelnica Upravnog okruga Milica Kostić Đorđević, predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jeftić, predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović, zamenik načelnika opštine Kozarska Dubica Marko Tankosić, i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije iz Trgovišta Nenad Krstić..

Predsednik Skupštine opštine Bela Palanka, Aleksandar Pejčić, pozdravio je goste i prisutne građane, čestitao Belopalančanima Dan opštine, i istakao da su ljudi ono što čini opštinu. Generacije Belopalančana pre nas su svojom ljubavlju prema ovom mestu utkale deo sebe u svaki deo Bele Palanke. Lokalna samouprava se trudi da spreči odliv mladih ljudi iz grada i da ga učini lepšim i boljim mestom za život. 

Na svečanoj akademiji predsednik opštine Goran Miljković se obratio prisutnima. On se zahvalio svim Belopalančanima na podršci, strpljenju i razumevanju, ali i na ukazanom poverenju. Rezultati na izborima pokazuju da građani veruju u napredak opštine i prepoznaju sve dobro što je učinjeno da Bela Palanka raste, gradi se i razvija.

Predsednik Miljković je najavio realizaciju niza projekata od vitalnog značaja za opštinu. To uključuje rekonstrukciju mosta na Belanovcu, izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda, rekonstrukciju vodovodne mreže, asfaltiranje puteva u belopalanačkim selima Sinjac, Vrandol, Koritnica i Kosmovac, kao i rekonstrukciju Nišavskog mosta. Takođe, zahvalio je i Evropskoj komisiji na realizaciji velikog broja projekata. Uveren je da se uz zajednički trud mogu postići velike stvari i napraviti Belu Palanku još lepšim mestom za sve nas.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu